Kütüphanesiz Ev Kalmasın

Projenin Adı:Kütüphane Sizden Kitaplar Benden

Yaş Grubu:4 ile 5 yaş

Projenin Amacı:

Küçük yaşta kitap sevgisini çocuklara kazandırmak.

Baba ve çocuklar arasındaki iletişimi güçlendirerek kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak.

Çocukların dil gelişimine katkı sağlamak.

Çocukların kelime dağarcığını ve hayal dünyalarını geliştirmek.

Yaratıcı düşünebilmelerine destek olmak.

Alıcı ve ifade edici dilini geliştirmek.

Okul,aile,veli işbirliğini sağlamak.

Aile katılım çalışmasıyla velileri eğitim -ogretim sürecine dahil etmek.

UYGULAMA AŞAMALARI:

Veliler projenin detayıyla ilgili bilgilendirilir.Sevgili babalardan verilen süre zarfı içerisinde atık malzemelerden çocukları için kitaplık tasarlamaları istenir ve tamamlanan kitaplıklar belirlenen günde okula getirilerek baba çocuk birlikte çocukların istedikleri renklerde kitaplıklar boyanır.Boyanan kitaplıklar çocukların odalarına monte edilir.

PROJENİN DEĞERLENDİRME AŞAMASI:

Öğretmen başlatmış olduğu sosyal sorumluluk projesiyle yardımlaşma, dayanışma ve gönüllülük esasına dayalı olarak çevre illerle iletişime geçerek çocukların kütüphaneleri için 1200 adet kitap toplanır ve toplanan kitaplar ev ziyareti yapılarak çocuklara dağıtılır ve kütüphanelerine yerleştirilir.Her ailenin her gün çocuklara bu kitaplardan bir tane masal kitabı okumaları istenir.Kendi kütüphanelerindeki kitapların tamamı okunup bittikten sonra diğer velilerle kitap değişimi yapılarak çocukların daha fazla masal kitabına erişimi sağlanır.

Okumak insanı binbir gözlü yapar.Kitap okuyan insanlar, dünyayı yalnızca kendi gözleriyle değil, sayısız insanların bakışlarıyla görebilir.İnsan okuduğu kadar görebilir.

Unutmayalım gelecek bizlerin elinde şekillenecek...

Bu proje ile "Dilimizin Zenginlikleri Projesine"miniklerimle birlikte katılım sağlamış olduk.

07.12.2023 62

Adres:
KUZUPINARI MAH. HACİMÜMİNLER KÜME EVLERİ KUZUPINARI HACIMUMINLER ILK VE ORTA OKULU BLOK NO: 16G YUMURTALIK / ADANA